• home
 • video
 • pas verschenen

  "De Rode Duivels hebben een kans gemist"

  Er is geen man overboord, zegt Sporza-journalist Peter Vandenbempt na de 4 op 6 van de Rode Duivels. "Maar ik vrees dat Kroatië over een jaar sterker zal zijn."

  We hadden de zege verdiend, maar tegelijkertijd was het niet goed genoeg om te winnen.

  België heeft de match gemaakt en dat moest ook na die vroege achterstand. Er was initiatief, balbezit, enthousiasme en overgave. Dat is allemaal positief. En dat tegen de nummer 9 van de FIFA.

  Maar weer waren er defensieve black-outs, waarvan er gelukkig maar één werd afgestraft. Want als die Vida op het einde doet wat hij moet doen, zitten we in slechte papieren.

  We hadden een man meer op het middenveld, maar die situatie is te weinig benut. Er waren te weinig infiltrerende mensen. Naar mijn gevoel werd Fellaini gemist.

  Bovenal heb ik te weinig kansen gezien. Ik heb er vier goeie gezien voor de Belgen. En weer scoort een verdediger. Alles bij elkaar vind ik dat Kroatië iets te weinig is verontrust.

  Maar zoals ik al eerder heb gezegd: de mentaliteit is voorbeeldig, er is overgave en grote solidariteit. België toonde mentale weerbaarheid. Vroeger verloren we vaak zulke wedstrijden.

  Kans gemist om concurrent onder druk te zetten

  België heeft 4 op 6 na twee matchen en ik vind dat eerlijk gezegd te weinig. België heeft een kans gemist om een rechtstreekse concurrent onder druk te zetten voor de volgende matchen.

  Kroatië leek me een zoekende ploeg. Er is wat onrust rond het elftal met de nieuwe bondscoach. Veel spelers zijn bovendien nog niet in topvorm, zoals Modric. Spitsen Jelavic en Mandzukic waren zwak.

  Ik vrees dat Kroatië over een jaar sterker zal zijn. Maar goed, de laatste keer dat we naar een WK gingen (2002, red) haalden we ook 4 op 6, na een draw tegen Kroatië. Er is geen man overboord dus.
   

  Peter Vandenbempt