• home
 • video
 • pas verschenen

  Servië vernedert Wales, Schotland verspeelt punten

  Servië is klaar voor de komst van de Rode Duivels op 12 oktober.

  In de andere matchen in de WK-kwalificatiegroep van België heeft Servië gehakt gemaakt van Wales (6-1). Schotland kon thuis niet winnen van Macedonië (1-1.)

  Servië-Wales 6-1

  Servië heeft zijn puntenverlies van de eerste speeldag (0-0 tegen Schotland) rechtgezet met een klinkende zege tegen Wales.

  Na een goal uit vijf wedstrijden sleutelde bondscoach Sinisa Mihajlovic aan zijn team, met Kolarov (foto) in een hoofdrol. De City-speler wees Servië de weg: hij scoorde en liet scoren.

  "Onze vroege goal was cruciaal in deze overwinning", zegt Mihajlovic, die voor het eerst won als bondscoach. "Ik beschik over een jong team. Als hun enthousiasme overslaat op de ervaren jongens, hebben we een goeie kans om naar het WK te gaan."

  "Maar we moeten de voetjes op de grond houden en hard werken om nog beter te worden. Bij deze wil ik onze 15.000 fans in dit stadion nog eens in de bloemetjes zetten. Ze hebben een voorbeelige sfeer gecreëerd: dit is hoe thuissupporters hun ploeg horen aan te moedigen."

  België is alvast gewaarschuwd. Over een maand zijn de Rode Duivels te gast in Servië, dat met een doelsaldo van 6-1 leider is in de groep. België staat met evenveel punten (4) op de tweede plaats, met een doelsaldo van 3-1. Kroatië, ook met vier punten, beschikt over een doelsaldo van 2-1.

  Doelpunten: 16' Kolarov 1-0, 24' Tosic 2-0, 31' Bale 2-1, 40' Djuricic 3-1, 55' Tadic 4-1, 80' Ivanovic 5-1, 90' Sulejmani 6-1

  Schotland-Macedonië 1-1

  Op 16 oktober, vier dagen na de wedstrijd in Servië, speelt België thuis tegen de Schotten. Die kwamen vanavond in Hampden Park in Glasgow tegen Macedonië 0-1 achter.

  Nikolce Noveski (foto) stond buitenspel, maar de vlag van de lijnrechter bleef omlaag. Kenny Miller hielp Schotland aan zijn tweede gelijkspel met een binnentikker.

  Schotland staat door zijn tweede puntendeling vierde in de poule. Macedonië volgt op een punt als vijfde, Wales sluit de rij zonder punt.

  Doelpunten: 11' Noveski 0-1, 43' Miller 1-1