• home
 • video
 • pas verschenen

  Dehaene: "Wie niet betaalt kan worden uitgesloten"

  Jean-Luc Dehaene meent het met de financiële fair play.

  Jean-Luc Dehaene heeft de 23 clubs die hun Europese premies voorlopig niet krijgen nog een extra waarschuwing gegeven. "Als ze hun schulden niet betalen, kunnen we ze volgend seizoen uitsluiten van Europees voetbal", zegt de bewaker van de financiële fair play bij de UEFA.

  De 23 hebben samen voor 30 miljoen euro schulden. "Het zijn allemaal clubs die minstens 100.000 euro in het krijt staan", legt Dehaene uit.

  "Ze krijgen tot eind december de kans om hun schulden af te lossen. Als ze daar niet in slagen, zullen we hun wedstrijdpremies van de Europese competities niet uitbetalen. Of we weigeren ze volgend seizoen in Europa."

  "Er zijn dit jaar trouwens al drie clubs die we niet aan een Europese competitie hebben laten deelnemen."

  "Als je schulden hebt, moet je die ook betalen. Clubs die transfers niet betalen of werken met extern geld vervalsen de competities. De financiële middelen moeten in de toekomst ook uit het voetbal komen."