• home
 • video
 • pas verschenen

  Anderlecht houdt 356.000 euro over aan EK

  Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski speelde het EK met Polen.

  De Europese voetbalbond UEFA gaat een deel van de winst van het EK, zo'n 100 miljoen euro, verdelen onder 575 clubs. Real Madrid en Bayern München zijn de grootste slokoppen. Ook de Belgische clubs pikken een graantje mee.

  Voor clubs die spelers hadden op het EK van vorige zomer in Polen en Oekraïne reserveert de UEFA 60 miljoen euro. De overige 40 miljoen wordt verdeeld onder de clubs die spelers afstonden voor de EK-kwalificaties.

  De Duitse topclub Bayern München krijgt zo 3,095 miljoen euro, Real Madrid 2,997 miljoen.

  In België is Anderlecht de grootste slokop. De kampioen verdient 356.000 euro aan het toernooi. Club Brugge ontvangt ruim 180.000 euro, terwijl Standard 177.000 euro krijgt.