• home
 • video
 • pas verschenen

  "Geen topsport? Daar word ik boos van"

  De Paralympische Spelen moet het label "Topsport" krijgen.

  Marieke Vervoort is sinds de Paralympische Spelen een bekend gezicht. Met haar twee medailles om de nek maakte ze een punt in Reyers Laat. "Tijdens die twee weken in Londen heb ik nooit iemand horen klagen en wij moeten veel harder knokken", zei Vervoort.

  Marieke Vervoort werd gisteren uitvoerig gevierd in Diest. Op de Paralympische Spelen pakte ze goud op de 100 meter rolstoelsprint en zilver op de 200 meter rolstoelsprint.

  Vooraf maakte ze nog even tijd vrij om langs te gaan bij Lieven Van Gils en Reyers Laat. Daar benadrukte Vervoort dat de Paralympische Spelen wel degelijk het label "topsport" moet krijgen.

  "Als ze zeggen dat dat niet zo is, word ik enorm boos. Wij leveren een dagelijks gevecht met ons lichaam. In Londen zijn mijn ogen opengegaan: zwemmers zonder armen, mensen die spasmen hebben, ze doen het allemaal."

  "Ik krijg er wat van als ik validen hoor klagen over een puistje of wat anders. Op de Spelen heb ik niemand horen klagen. Iedereen lachte."

  "Bovendien moeten wij veel harder knokken om iets te bereiken in de sport. Velen onder ons zijn dan nog eens pijnpatiënten. Ik ook. Soms lag ik om 1u 's nachts wakker van de pijn. Maar wij klagen niet en genieten van elk moment."