• home
 • video
 • pas verschenen

  Strupar: "Een pronostiek is te moeilijk"

  Branko Strupar: "België heeft meer talent, Kroatië meer ervaring"

  Branko Strupar, de Kroaat die voor de Duivels voetbalde, roemt de Kroatische bondscoach Igor Stimac. "Je kunt hem vergelijken met Marc Wilmots." Een pronostiek voor dinsdag doet hij niet. "Het kan alle kanten uit."

  Strupar maakte vijf jaar het mooie weer in Genk. In 1998 werd hij topschutter en won hij de beker, een jaar later bezorgde hij samen met Oulare Genk de allereerste landstitel.

  Strupar woonde vrijdag Kroatië-Macedonië bij en hij ontmoette er Stimac, tegen wie hij met de Duivels nog voetbalde (foto). "Hij heeft een enorm sterke persoonlijkheid", zegt Strupar in de kranten.

  "Niets of niemand kan hem uit zijn evenwicht brengen. In deze rumoerige tijden is dat zeker een kwaliteit. Je kunt hem vergelijken met Wilmots. Ook die is een geboren winnaar en geeft nooit op."

  Strupar zakt voor België-Kroatië naar ons land af. Een pronostiek kan hij niet geven. "Dat is te moeilijk. Het kan alle kanten uit. België heeft meer talent, maar Kroatië meer ervaring. Wat geeft de doorslag? Dat zullen we na het laatste fluitsignaal weten."

  Strupar is vanavond te gast in Extra Time

  Ter gelegenheid van België-Kroatië komt Branko Strupar vanavond ook langs in Extra Time. Met Wesley Sonck en Gert Verheyen zijn er nog twee ex-spitsen te gast. Afspraak om 21.35u op Canvas.