• home
 • video
 • pas verschenen

  Serena Williams: "Ik ben in shock"

  Serena Williams: "Niet de overwinningen maken een kampioene, maar de manier waarop ze opstaat na een tegenslag."

  Viktoria Azarenka stond in de derde set op twee punten van US Open-winst, maar Serena Williams wrong zich nog uit de benarde situatie. Azarenka feliciteerde haar hartelijk: "Ze won verdiend."

  Serena Williams won voor de vierde keer het grandslamtoernooi op eigen bodem. Maar dat kostte haar dus bloed, zweet en tranen in een epische strijd.

  "Ik kan het niet geloven", zei de Amerikaanse. "Ik was mijn verliezerspeech al volop aan het voorbereiden, want Viktoria speelde fantastisch. Ik ben in shock."

  18 maanden geleden lag de 30-jarige Amerikaanse nog in het ziekenhuis met een levensbedreigende longembolie, deze zomer won ze Wimbledon, olympisch goud en de US Open.

  "Ik denk dat niet de overwinningen een kampioene maken, maar de manier waarop ze weer opstaat na een tegenslag. Ik had vaak tegenslag, maar kwam telkens even goed of beter terug."

  "En mijn motivatie blijft onaangetast. Ik voel me alweer klaar voor het volgende toernooi. Ik wil gefocust blijven en mijn best blijven doen."

  Azarenka: "Dit doet heel veel pijn"

  Viktoria Azarenka was dicht bij haar tweede grandslamtitel, na de Australian Open dit jaar. Het verlies kwam dan ook hard aan.

  "Al heb ik geen spijt, want ik heb alles gegeven. Maar het had ook in mijn voordeel kunnen draaien en dat besef doet heel veel pijn."

  "Voor mij is Serena de beste speelster uit de geschiedenis. Ze heeft de sport op een ander niveau gebracht. Ik feliciteerde haar uit de grond van mijn hart, want ze verdiende absoluut deze zege. Ze was vandaag de beste op het court."

  "Het belangrijkste verschil tussen ons is de service. En mentaal geeft ze ook nooit op. Ze is een groot kampioene."