• home
 • video
 • pas verschenen

  Gijs Van Hoecke is geselecteerd voor WK beloften

  Gijs Van Hoecke mag mee naar Valkenburg.

  Niet alleen Carlo Bomans heeft zijn WK-team op papier gezet, ook de coaches van de andere Belgische teams hebben hun huiswerk klaar. Zo mag Gijs Van Hoecke mee met de belofteploeg.

  Selectie bij de beloften:

  1. Dieter Bouvry
  2. Jasper Stuyven
  3. Tom Van Asbroeck
  4. Kenneth Vanbilsen
  5. Gijs Van Hoecke
  6. Zico Waeytens

  Tijdrit:

  1. Kevin De Jonghe
  2. Yves Lampaert

   

  Dubois: "Het bleef moeilijk kiezen"

  Met Gijs Van Hoecke, Zico Waeytens en Tom Van Asbroeck selecteerde beloftecoach Jean-Pierre Dubois drie profs.

  "Hoewel we door onze derde plaats in de Nations Cup een mannetje meer mochten meenemen, bleef het moeilijk kiezen bij de beloften", verklaart Dubois.

  "Ik heb zo lang mogelijk gewacht omdat ik van enkele profs nog een bevestiging wilde zien. Van Asbroeck was op basis van zijn prestaties van het hele seizoen een certitude."

  "Gijs Van Hoecke heeft me na de Spelen nog moeten overtuigen met een sterke Parijs-Brussel en een goede GP van Fourmies. Zico Waeytens tot slot moest het voor mij vorige week in de Ronde van Padania nog goed doen."

  "Pas zondagavond heb ik die drie profs op papier gezet. Om de drie niet-profs te kunnen aanwijzen, heb ik vele andere jongens moeten ontgoochelen."

  Selectie bij de vrouwen:

  Evelyn Arys
  Jessie Daams
  Liesbet De Vocht
  Sofie De Vuyst
  Kelly Druyts
  Kaat Hannes
  Annelies Van Doorslaer

  Willems: "Niet denken aan een podiumplaats"

  Dankzij de Europese titel van Arys mocht bondscoach Ludwig Willems zeven in plaats van zes rensters kiezen, maar zonder de nog altijd herstellende Grace Verbeke lijkt het podium te hoog gegrepen.

  Willems: "Aan het podium hoeven we niet te denken. Maar ik heb wel enkele meisjes die lang mee moeten kunnen gaan en in de top 8 kunnen proberen te komen."

  "Ik denk aan De Vocht, die na haar negende plaats in Londen nog eens aan dat diploma van de beste acht kan denken en ook aan Daams. Jessie reed vorige zondag nog een sterke Holland Ladies Toer op het parcours waarop het WK gereden wordt."