• home
 • video
 • pas verschenen

  "Geen ramp als we niet zouden winnen van Kroatië"

  Wilmots is beducht voor het Kroatische middenveld: "Je mag hen geen twee meter geven."

  De laatste training van de Rode Duivels in de aanloop naar het duel met Kroatië van morgenavond zit erop. Bondscoach Marc Wilmots kan rekenen op een volledig fitte selectie.

  "Iedereen is klaar", zegt Wilmots, die premier Elio Di Rupo mocht begroeten in het Koning Boudewijnstadion. "Ook Benteke, die zondag aan de kant bleef."

  "Ik zag een goeie training met veel intensiteit in de oefeningen op balbezit."

  Uit een verspreking van Wilmots op de persbabbel achteraf blijkt dat Steven Defour (foto) aan de aftrap komt om Luka Modric te bewaken.

  Wilmots: "Het Kroatische middenveld is zeer sterk, je mag hen geen twee meter geven. Ze lijden amper balverlies en gaan er altijd voor."

  Na de overwinning in Wales verwachten de supporters ook een driepunter tegen Kroatië. Wilmots begrijpt de euforie bij de fans, maar gaat er niet in mee.

  "We willen zeker winnen, maar het is geen drama als dat niet gebeurt. Als we winnen, zijn we nog niet geplaatst voor het WK. En als we de drie punten niet pakken, zijn we helemaal nog niet uitgeschakeld."

  Kroatië won in het weekend moeizaam van Macedonië, er liggen duidelijk kansen voor de Belgen. Wilmots: "Kroatië is de sterkste tegenstander in onze groep."