• home
 • video
 • pas verschenen

  19-jarige Olivier Philippaerts verbaast in Calgary

  Ludo Philippaerts over zijn zoon Olivier: "Een unieke prestatie na een unieke week." Philippaerts' andere zoon Nicola deed ook mee in Canada.

  Olivier Philippaerts heeft voor een stunt van formaat gezorgd in Canada. De jonge ruiter won de Grote Prijs Spruce Meadows. Vader Ludo eindigde derde. "Ik ben sprakeloos", zegt een trotse vader.

  Olivier Philippaerts is pas de tweede Belg op de erelijst in Canada, na Jos Lansink. Met zijn 19 jaar is hij de jongste winnaar in de geschiedenis.

  Philippaerts kreeg twee keer een tijdstraf, maar tikte geen enkele balk aan. Dat was de sleutel van het succes. "Dit parcours was zo moeilijk, ik kan het niet geloven. Tijdens de wedstrijd ben ik rustig gebleven. Dat heeft geloond en het levert een prachtig resultaat op."

  Vader Ludo Philippaerts is in de zevende hemel. Hij eindigde zelf als derde (met Challenge van de Begijnakker) in Calgary.

  "Ik ben sprakeloos. Dit is zo'n moeilijke en zo'n zware jumping. En dan wint Olivier. Dit is eigenlijk ongelooflijk. Dit was een unieke week die we afronden met een unieke prestatie."

  Ook Philippaerts' andere zoon, Nicola, deed mee. Hij eindigde als 22e. François Mathy werd 10e.