• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Volleybalmannen winnen weer na inhaalrace

  België wint met 3-2 van Estland.

  De Belgische volleybalploeg bij de mannen zit nog altijd op EK-koers. De Belgen zwoegden zich in Kortrijk naar een 3-2-zege tegen Estland. Het werd 20-25, 23-25, 25-22, 25-20 en 15-10 in de sets.

  De Belgen wonnen hun eerste twee matchen. Tegen Israël werd het vrijdag vlot 3-0, maar tegen Nederland stonden ze ook twee sets achter. België won uiteindelijk met 20-18 in de tiebreak.

  Ook tegen de Estse mannen hadden de Belgen twee sets nodig om warm te draaien. In de vijfde set ging het deze keer iets vlotter: 15-10.

  Volgende week vindt in Estland het vervolg van het kwalificatietoernooi plaats. De winnaar van de groep mag naar het EK in Polen en Denemarken. De nummer twee speelt barrages.

  Depestele: "We mogen het niet meer laten liggen"

  "Door onze mentale sterkte en het talent in de ploeg hebben we het uiteindelijk gehaald", zegt Frank Depestele.

  "In set één en twee maakten we wat domme foutjes en voel je dat er wat spanning is. Vanaf de derde set liep het wat vlotter. Gelukkig hebben we het karakter om het recht te zetten."

  "Ik voelde wel dat zij hier al twee vijfsetters in de benen hadden, op het einde waren de Esten toch een beetje vermoeid."

  "In deze groep, misschien wel de moeilijkste in de hele voorronde, zijn wij gewaagd aan Nederland en Estland. Maar wij moesten hier winnen, want volgende week moeten we naar Estland."

  "In het tweede toernooi spelen we eerst tegen Nederland. Als we die match winnen, zijn we goed op weg naar het EK. We mogen het niet meer laten liggen."