• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Suarez: "Tot januari telt enkel Anderlecht"

  Matias Suarez: "Ik heb zelf de transfer afgeblazen."

  Eind augustus werd Matias Suarez in Argentinië geopereerd aan zijn knie. De spits van Anderlecht herstelt in zijn thuisland van de ingreep en ontving Sportweekend. "Ik bel dagelijks met Biglia, maar ik heb nog niemand van de club gehoord", zegt Suarez.

  "Ik voel me al veel beter", zegt Matias Suarez aan Sportweekend. "De week na de operatie had ik veel pijn, maar nu ben ik al begonnen met de revalidatie. Volgens de dokters mag ik over een maand opnieuw lopen."

  "Ik weet niet of het nog een maand of twee maanden zal duren voor ik naar België terugkeer. Mij focus ligt op mijn revalidatie: ik wil zo snel mogelijk herstellen van deze blessure."

  "Ik heb zelf de transfer naar CSKA Moskou afgeblazen"

  Zonder zijn knieblessure was Suarez nu een speler van CSKA Moskou. "Door dat onderzoek wist ik dat een operatie nodig was. Ik zie het positief, want anders had het veel erger kunnen worden."

  "Kwatongen beweren dat ik ook geblesseerd een transfer wou, maar het was ik die de transfer afgeblazen heb. Ik was bang dat ze me in Rusland geblesseerd zouden laten spelen", vertelt Suarez.

  "Elke speler droomt van Italië of Spanje, maar enkel CSKA kon het gevraagde bedrag ophoesten. Dat de transfer dan toch niet doorging heb ik snel kunnen verwerken. Dat gebeurt in het voetbal."

  "Tot januari telt enkel Anderlecht"

  Tot de volgende transferperiode in januari is Suarez een speler van Anderlecht. "Tot januari telt enkel Anderlecht", zegt Suarez. "Ik concentreer me dan ook alleen maar op spelen bij Anderlecht."

  "Hier in Argentinië heb ik nog dagelijks contact met enkele ploegmaats zoals Lucas Biglia en Ronald Vargas. Af en toe bel ik ook met andere ploegmaats, maar iemand van de club heb ik nog niet gehoord."

  "Ik heb veel zin om terug te keren naar Anderlecht. Ik heb dubbel zo veel zin als vroeger, omdat ik al drie maanden niet meer heb gespeeld. Ik sta te popelen om weer op het veld te staan."

  "Ik had mee willen genieten van kwalificatie voor CL"

  Matias Suarez zag in Argentinië hoe zijn ploegmaats de kwalificatie afdwongen voor de Champions League. "Dat was triest voor mij, maar ik was ook blij voor mijn ploegmaats."

  "Het was balen dat ik geblesseerd was en er niet bij kon zijn. Ik heb er altijd van gedroomd om de Champions League te bereiken met Anderlecht en net die wedstrijd mis ik door mijn blessure. Ik had mee willen genieten van dat prachtige moment."

  "Ik moet me nu concentreren op mijn revalidatie om zo snel mogelijk opnieuw aan de slag te kunnen. We spelen mee in de beste competitie van de wereld."