• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Lars Bak mag zelf nog eens oogsten

  Lars Bak (archieffoto) wint in Frankrijk.

  Lars Bak heeft in Frankrijk de 80e GP de Fourmies op zijn palmares geschreven. De Deen van Lotto-Belisol viel aan in de slotkilometer en kon zo de sprint ontlopen. Even daarvoor waren de laatste vluchters, Michael Mørkøv en Oscar Freire, gevat.

  Lars Bak heeft vooral een dienende rol bij Lotto-belisol. Hij moet vaak werken voor spurter André Greipel, maar in Noord-Frankrijk kon hij dus zelfs eens winnen. In de Giro dit seizoen won Bak de 17e rit.

  "Toen vooraan alleen nog Freire en Mørkøv overbleven, probeerde ik de kloof te dichten", zegt Bak. "De verstandhouding met mijn landgenoot Mørkøv was goed en net toen Freire er een lange kopbeurt had opzitten, demarreerde ik en kon het jagende peloton net voorblijven."

  "In de plaatselijke ronden ging het op en af. Het peloton zat een beetje door zijn beste krachten heen. De manier waarop ik win is vergelijkbaar met mijn ritwinst in de Giro."

  "Ik schat deze overwinning hoog in. In Frankrijk komt de wedstrijd live op televisie, deze koers staat op hetzelfde niveau als Parijs-Brussel gisteren en op de erelijst prijken mooie namen.”

  Uitslag

  01. Lars Bak (Den) 205 km in 4u45'05"
  02. Alexander Kristoff (Noo) op 1"
  03. Marcel Kittel (Dui) z.t.
  04. Baptiste Planckaert
  05. Jonathan Cantwell (Aus)
  06. Omar Bertazzo (Ita)
  07. Francesco Lasca (Ita)
  08. Steven Caethoven
  09. Aalessandro Bazzana (Ita)
  10. Jimmy Casper (Fra)
  14. Kenny De Haes
  15. Kevyn Ista