• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Contador: "Voel me bevrijd van mijn eigen druk"

  Alberto Contador: "Terugkeren na mijn schorsing en meteen winnen is belangrijk."

  Met enkel nog een criterium in de straten van Madrid wint Alberto Contador zonder onverwachte wendingen vandaag de Vuelta. "Deze overwinning is misschien mooier dan de andere, zeker na mijn zege op Fuente Dé", zegt de Spanjaard.

  Alberto Contador kon zich gisteren nog wat tijdsverlies veroorloven op Bola del Mundo. "Ik ben enorm blij. Ik voel mij zelfs bevrijd van de druk ik mezelf had opgelegd", zegt de Spanjaard van Saxo Bank.

  "Op de Bola del Mundo heb ik genoten, want ik wist dat de eindzege me toen niet meer kon ontglippen. Ik wil alle mensen die altijd achter mij zijn blijven staan, bedanken voor hun steun."

  "Terugkeren na mijn schorsing en meteen winnen is heel belangrijk voor het vervolg van mijn carrière. Deze zege is misschien nog mooier dan de andere, vooral na de raid naar Fuente Dé."

  "Voor die etappe dacht ik niet meer dat ik Rodriguez uit de leiderstrui zou kunnen rijden en dan heb ik maar alles of niets gespeeld. Die prestatie was zo groots, wat ik voelde toen ik over de finish reed, had ik nog nooit eerder gevoeld."