• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Cairoli pakt wereldtitel MX1 voor eigen volk

  Naast Antonio Cairoli (2e rechts) viert KTM ook de wereldtitel van Jeffrey Herlings (2e links) in de MX2.

  Antonio Cairoli heeft voor eigen volk zijn vierde wereldtitel in de MX1 veroverd. De Italiaan won in Faenza de Grote Prijs van Europa. Na zijn zege in de eerste reeks kon hij al niet meer bijgehaald worden door Clément Desalle. In de MX2 is Jeffrey Herlings kampioen.

  Cairoli startte in de eerste reeks als een speer. De Italiaan reed op zijn KTM-motor meteen van de 14e naar de tweede plek. Tot grote vreugde van de tifosi reed hij wat later ook Sébastien Pourcel voorbij. De rest van de reeks was een ware zegetocht.

  Cairoli won op zijn gemakje ook de tweede reeks. Het was zijn tiende reekszege op rij en ook zijn tiende zege in een Grote Prijs dit jaar. Op 23 september is er de laatste GP in Duitsland.

  Desalle, die met een lichte handblessure rijdt, moet vrede nemen met de tweede plaats in het WK. De Belg van Suzuki reed in Italië met een lichte handblessure en moest vrede nemen met een derde en vierde plaats. Hij mocht zo mee het podium op.

  Cairoli won twee keer de MX2-titel en nu dus een vierde MX1-titel op rij. "Voor eigen volk winnen is speciaal. Het is een ongelooflijk gevoel. Het was nog spannend in die eerste reeks, want in de laatste ronden werkte mijn achterrem niet meer. Ik heb mezelf verbaasd dat ik nog won."

  Uitslagen in de reeksen

  REEKS 1:

  01. Antonio Cairoli (Ita)
  02. Christophe Pourcel (Fra)
  03. Clément Desalle
  04. Ken De Dycker
  05. Shaun Simpson (GBr)
  06. Tanel Leok (Est)
  07. Gautier Paulin (Fra)
  11. Kevin Strijbos

  REEKS 2:

  01. Antonio Cairoli (Ita)
  02. Christophe Pourcel (Fra)
  03. Gautier Paulin (Fra)
  04. Clément Desalle
  05. Sébastien Pourcel (Fra)
  06. Jevgeni Bobrysjev (Rus)
  07. Ken De Dycker
  11. Kevin Strijbos

  Uitslag GP van Europa

  01. Antonio Cairoli (Ita) - 50 punten
  02. Christophe Pourcel (Fra) - 44
  03. Clément Desalle - 38
  04. Gautier Paulin (Fra) - 34
  05. Ken De Dycker - 32
  06. Jevgeni Bobrysjev (Rus) - 28
  07. Sébastien Pourcel (Fra) - 27
  11. Kevin Strijbos - 20

  KTM viert ook MX2-titel van Herlings

  Jeffrey Herlings heeft de wereldtitel in de MX2-klasse veroverd. De 17-jarige Nederlander won beide reeksen in Italië. In beide reeksen was het podium hetzelfde, met de Brit Tommy Searle op twee en onze landgenoot Jeremy Horebeek op drie. In de laatste GP kan Van Horebeek de tweede WK-plaats van Searle nog afpakken.

  In 1993 vierde Nederland voor het laatste een titel in het motorcross, toen met Pedro Tragter.