Cairoli pakt wereldtitel MX1 voor eigen volk

zo 9 september 2012 13:55
Naast Antonio Cairoli (2e rechts) viert KTM ook de wereldtitel van Jeffrey Herlings (2e links) in de MX2.
Antonio Cairoli heeft voor eigen volk zijn vierde wereldtitel in de MX1 veroverd. De Italiaan won in Faenza de Grote Prijs van Europa. Na zijn zege in de eerste reeks kon hij al niet meer bijgehaald worden door Clément Desalle. In de MX2 is Jeffrey Herlings kampioen.

Cairoli startte in de eerste reeks als een speer. De Italiaan reed op zijn KTM-motor meteen van de 14e naar de tweede plek. Tot grote vreugde van de tifosi reed hij wat later ook Sébastien Pourcel voorbij. De rest van de reeks was een ware zegetocht.

Cairoli won op zijn gemakje ook de tweede reeks. Het was zijn tiende reekszege op rij en ook zijn tiende zege in een Grote Prijs dit jaar. Op 23 september is er de laatste GP in Duitsland.

Desalle, die met een lichte handblessure rijdt, moet vrede nemen met de tweede plaats in het WK. De Belg van Suzuki reed in Italië met een lichte handblessure en moest vrede nemen met een derde en vierde plaats. Hij mocht zo mee het podium op.

Cairoli won twee keer de MX2-titel en nu dus een vierde MX1-titel op rij. "Voor eigen volk winnen is speciaal. Het is een ongelooflijk gevoel. Het was nog spannend in die eerste reeks, want in de laatste ronden werkte mijn achterrem niet meer. Ik heb mezelf verbaasd dat ik nog won."