• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Boffin na 3 op 12: "Teren te veel op kwaliteit"

  Assistent-coach Danny Boffin: "Wie geen duels wint in 2e klasse, wint geen matchen."

  Het is crisis bij STVV. De club wil meteen weer naar eerste, maar tegen Woluwe verloor het zaterdag zijn derde duel op rij. "Iedereen is ontgoocheld: de fans, de ploeg en de technische staf", zegt assistent Danny Boffin aan Sporza.

  STVV begon op 22 augustus aan de competitie met een 3-1-zege tegen Oostende, maar in Oudenaarde en Aalst werd het 2-1. Na de 0-2 tegen Woluwe staat de ploeg van coach Guido Brepoels pas 15e met 3 op 12.

  "Iedereen had hoge verwachtingen van STVV", zegt Boffin. "Maar op kwaliteit alleen haal je het niet. En wij teren te veel op kwaliteit. Misschien denken spelers: we zijn overal beter. Maar je moet ook karakter tonen en elk duel kunnen winnen."

  "Als je in tweede klasse de duels niet wint, kun je geen wedstrijd winnen. Dat is nu weer gebleken."

  Na de match sprak Danny Boffin de spelers toe in de middencirkel. "Ik zei hen dat ze de koppen bij elkaar moeten steken en harder moeten gaan werken."

  "De groep moet ook bepaalde jongens, die normaal heel belangrijk zijn voor ons, gaan meesleuren. Die laten het momenteel een beetje afweten."

  Ook scoren is een probleem: "Onze tegenstanders voetballen erg laag, omdat ze weten dat we bij elke flankbal het duel niet winnen. We hebben geen gestalte vooraan. Met een type-Sidibe was ons puntentotaal misschien heel anders. Maar tot januari doen we het met de jongens die er zijn."

  Jan-Pieter Martens: "Het is crisis"

  Voor technisch directeur Jan-Pieter Martens is het crisis: "Als je van eerste naar tweede zakt en je haalt 0 op 9, is het crisis. Het is wel nog te vroeg om de rekening te maken van de transfers."

  "Ik vond ons ook de eerste drie matchen behoorlijk spelen. In Aalst en Oudenaarde waren we ook telkens de betere ploeg, maar maken we het niet af. Tegen Woluwe was het wel barslecht."

  "We zoeken nog naar versterking, maar kijken nu vooral naar contractloze spelers. Je moet dan wel goed opletten wat die de voorbije weken deden."