• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgian Lions: "Zege is voor de bondscoach"

  De Belgian Lions hebben met een stuntzege tegen Finland het EK basketbal wat dichterbij gebracht. "Nu hebben we wel als ploeg gespeeld", zegt bondscoach Eddy Casteels. "Nu moeten we winnen in Albanië, we hebben geen keuze", zegt Christophe Beghin.

  Christophe Beghin had een groot aandeel in de zege van de Belgian Lions. "Ik ben ongelooflijk blij. We hebben weer een ploeg gezien op het veld en dat is het verschil met de nederlagen tegen Polen en Zwitserland."

  "De Belgische ploeg heeft geen spelers die het individueel kunnen forceren en vandaag hebben we gevochten tot op het einde. Als we naar het EK willen gaan, dan zullen we het zo moeten doen."

  België moet dinsdag winnen in Albanië. "We mogen niet denken dat het een makkie wordt. We mogen niet dezelfde fout maken als in Zwitserland. We moeten winnen, we hebben geen andere keuze."

  "Na de nederlaag in Zwitserland hebben we de koppen bijeengestoken en eens goed gepraat", zegt Guy Muya. "Niemand geloofde nog in onze kansen, maar deze zege is voor de bondscoach."

  Casteels: "Nu hebben we wel gespeeld als ploeg"

  Eddy Casteels kon zaterdag trots zijn op zijn Lions. "We hebben nu wel gespeeld als een ploeg en dat was het verschil met onze vorige wedstrijden", zegt de bondscoach van België.

  "Als we willen winnen van een ploeg als Finland, dan is dat onze enige optie. We hebben de kwalificatie voor het EK bijna binnen, nu moeten we dinsdag nog winnen in Albanië." 

  De Finse bondscoach was groot in de nederlaag. "België was gretiger en daar hebben we respect voor. De zege was verdiend en ze verdienen hun plaats op het EK", zegt Henrik Dettman. Finland is al zeker van het EK.