• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bart Swings opent WK skeeleren met brons

  Op het WK vorig jaar won Swings het zilver op de 15 km afvalling.

  Bart Swings heeft gisteren op de openingsdag van het WK skeeleren in Ascoli Piceno, in Italië, brons veroverd op de 15 kilometer afvalling. Swings viel in het begin, maar haalde er nog een derde plaats uit.

  In een hectische openingsfase kwam Swings samen met onze landgenoot Ferre Spruyt ten val. Swings kon na een inhaalrace weer vooraan aansluiten en plaatste twee ronden van het einde een aanval, maar hij kon zijn eindsprint niet volhouden.

  De Nieuw-Zeelander Peter Micheal en de Italiaan Fabio Francolini gingen hem nog voorbij. Spruyt eindigde als 24e.

  Het WK skeeleren duurt nog tot 15 september. Tot maandag wordt op de piste gereden, vanaf woensdag gaan Swings en co aan de slag op de weg. Vorig jaar veroverde Swings vijf medailles op het WK in Zuid-Korea.