• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Klitsjko won de WBC-titel niet, maar de dokter"

  De Duitse uitdager Manuel Charr bloedde te fel, volgens de dokter.

  Ook op zijn 41e blijft Vitali Klitsjko de WBC-kampioen bij de zwaargewichten. De Oekraïner vloerde zaterdag in Moskou de Duitser Manuel Charr. De dokter legde de titelkamp stil in de vierde ronde.

  Klitsjko domineerde de kamp en kreeg Charr een eerste keer tegen de grond in de tweede ronde. Toen bracht de gong nog redding.

  In de derde ronde liep de tot dan ongeslagen Duitser nog meer schade op, in de vierde bloedde zijn wenkbrauw zo fel dat de dokter er een eind aan maakte.

  Sinds Klitsjko in 2008 zijn comeback maakte, verdedigde de Oekraïner nu al negen keer met succes zijn WBC-titel. Van zijn 47 kampen won hij er 41 met knock-out. Hij verloor maar twee keer. Charr verloor voor het eerst in 22 kampen.

  Klitsjko triomfeerde. "Maar ik ben toch een beetje teleurgesteld, want ik wou graag winnen met een echte knock-out, niet met een technische. Maar de dokter beslist: het is zijn verantwoordelijkheid."

  Charr wil al meteen een revanchekamp. "Dat begrijp ik, maar hij heeft zijn kans gehad. Er zijn nog veel anderen die zich met mij willen meten."

  Klitsjko houdt het boksen nu even voor bekenen, want als leider van de oppositiepartij Udar heeft hij drukke tijden voor de boeg: "Ik neem nu wat rust en concentreer me op de parlementaire verkiezingen in oktober."

  Over zijn afscheid blijft hij vaag: "Ik ben 41 en boks nog, maar ik kan de natuur niet blijven uitdagen. Binnenkort zal het voorbij zijn."

  Manuel Charr legde zich niet bij de nederlaag neer: "Iedereen die me kent, weet dat ik nooit opgeef. Vitali is een grote kampioen, maar hij won niet vandaag. De dokter won."