• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Sercu: "Duo Keisse-Wiggins is onrealistisch"

  Patrick Sercu en de Gentse publiekslieveling Iljo Keisse. "Ik heb geen budget voor Wiggins."

  Iljo Keisse wil op de Zesdaagse in Gent graag rijden met Bradley Wiggins. En de Tour-winnaar ziet dat wel zitten. Organisator Patrick Sercu niet: "Ik heb er geen budget voor."

  "Het is totaal onrealistisch", zegt Sercu in Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad over het voornemen van de twee toppistiers.

  "Wiggins heeft me inderdaag gezegd dat hij nog eens in Gent wil rijden", zegt Sercu. "Maar zo simpel is dat niet. Wie zegt dat zijn team groen licht geeft? En hij snakt naar rust. Hij kan zich niet meer motiveren voor het WK tijdrijden, waarom zou hij dan nog voortdoen voor een zesdaagse in november?"

  "Bovendien weet ik wat Bradley moet kosten. Sorry, dat budget is er niet." Wiggins zei aan Sporza (zie video) dat hij gratis wil afkomen. "Dat geloof je toch zelf niet. Vraag maar eens aan Michel Vaarten (de organisator in Wetteren, red) hoeveel hij kost."