• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Marc Wilmots: "We staan nog nergens"

  0 / 0
  De Rode Duivels zijn weer op Belgische bodem na hun zege in Wales. Vannamiddag trainden ze licht in Neerpede. "Van euforie is geen sprake", zegt bondscoach Marc Wilmots aan Sporza.

  "We staan nog nergens. Ik heb ook geen euforie gezien bij de spelers. Iedereen is al gefocust op de volgende match tegen Kroatië", vertelt Wilmots. "Dat is een ploeg met kwaliteit en ervaring."

  Wilmots zag in Cardiff een intelligente ploeg. "We zijn geduldig gebleven tegen een elftal dat wachtte. Je moet niet voor het publiek spelen, maar voor het resultaat. Dat hebben wij gedaan."

  Fellaini: "Vroeger hadden we verloren"

  Marouane Fellaini slaat de nagel op de kop. "Vroeger hadden we zo'n match als in Wales zeker verloren", zegt de middenvelder. "Dit keer hebben we geduld getoond en de match goed gelezen."

  "Er telde maar één ding in Wales en dat was de overwinning. We hebben met zijn allen hard gewerkt op het veld. We hebben veel gegeven. Ik geef toe dat mijn benen wat loom zijn."

  En dinsdag komen de Kroaten eraan. "Kroatië is een ploeg met sterke technische kwaliteiten en goede fysiek. Tegen Macedonië hebben ze wat moeite gehad. Dat is misschien positief voor ons, maar Kroatië wordt wat anders. Het heeft Modric en goeie flankspelers."

  Defour wordt dinsdag in de basis verwacht om Modric te schaduwen. "Het zou leuk zijn om op het middenveld opnieuw met Witsel en Defour te kunnen spelen, zoals destijds bij Standard.

  Lukaku naar de kant

  Romelu Lukaku moest de training vroegtijdig stoppen. Hij had wat last van zijn enkel, maar kinesist Lieven Maesschalk maakt zich geen zorgen: "Hij is klaar voor dinsdag. Hij werd enkel uit voorzorg naar de kant geroepen."