• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Mannenfinale US Open schuift weer naar maandag

  Het slechte weer boven New York stuurt de eindfase van de US Open in de war. De organisatie ziet zich genoodzaakt om te schuiven: de vrouwenfinale was al verschoven naar zondag. De mannenfinale wordt voor de vijfde opeenvolgende keer op maandag gespeeld.

  Eerder op de avond werd al beslist om de finale bij de vrouwen, tussen Serena Williams en Viktoria Azarenka, niet meer op zaterdag, na de halve finales bij de mannen, te spelen.

  Weersvoorspellingen toonden namelijk aan dat er slecht weer op komst was. De eerste halve finale, tussen Berdych en Murray, kon wel worden afgewerkt. Al hadden beide spelers duidelijk moeite met de hevige windstoten boven het Arthur Ashe-stadion.

  In de tweede halve finale, bij 5-2 in de eerste set voor Ferrer tegen Djokovic, besloot de organisatie om het spel stop te zetten. De halve finale wordt zondagmiddag vanaf 17u verder afgewerkt. De finale van de vrouwen is enkele uren later, rond 22.30u.

  De finale bij de mannen wordt maandagavond gespeeld. Dat was ook de vier voorbije jaren het geval.