• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Denis Mensjov wint op moordende Bola del Mundo

  Denis Mensjov houdt zijn metgezel Richie Porte af.

  De voorlaatste rit is een kolfje naar de hand van de Rus Denis Mensjov (Katjoesja) geworden. Op de moordende slotklim naar Bola del Mundo, de tiende aankomst boven, hield hij zijn metgezel Richie Porte af. Leider Alberto Contador verloor tijd op zijn concurrenten, maar blijft stevig leider.

  Voor de Bola del Mundo, waar op de top een weerkundig station staat, kregen de renners in de voorlaatste rit van de Vuelta nog drie cols van eerste en één van tweede categorie voor de wielen geschoven.

  Een groep met onder meer Kevin De Weert, Gert Steegmans, Klaas Lodewyck en Kevin Seeldraeyers reed voorop.

  Toen de Bola, met stroken tot 24 procent stijgingspercentage, eraan kwam, gingen Porte, Mensjov en een sterke De Weert ervandoor.

  Mensjov bepaalde het tempo, De Weert moest eraf en eindigde uiteindelijk als derde. In de laatste hectometers viel tweevoudig Vuelta-winnaar Mensjov aan en zwalpte solo over de streep. 

  In de achtergrond kon Joaquim Rodriguez op twee kilometer van de streep wegrijden van rode trui Contador, maar de leider kon de schade beperken tot 48 seconden en wint morgen zonder ongelukken voor de tweede keer de Ronde van Spanje.

  Morgen eindigt de Vuelta met een korte rit (115 km) van Cercedilla naar de hoofdstad Madrid.