• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgische volleybalmannen winnen ook tweede match

  België wint in vijf sets van Nederland.

  België heeft ook zijn tweede wedstrijd in de strijd om het EK 2013 gewonnen. Het klopte Nederland met 3-2 en is nu leider in Groep B. Het werd een thriller, met een vijfde set die op 20-18 eindigde.

  De setstanden waren 17-25, 20-25, 25-16, 25-18 en 20-18.

  Nederland begon ijzersterk, met dank aan de sterke opslagen  van Tony Krolis. In de tweede set herstelden de Belgen het evenwicht. Bij 16-11 hadden ze uitzicht op setwinst, maar toch liep het nog mis: 20-25.

  Maar terwijl Nederland naar zijn tweede adem zocht, geraakten de Belgen steeds meer op dreef. Van Walle bleef scoren, Claes en Klinkenberg kwamen nadrukkelijker in de match.

  Jelte Maan mocht dan al een topredding op zijn naam schrijven na een sprong over de perstafels, het was een blok van het duo Van Walle-Van de Voorde dat België de eerste setwinst bezorgde.

  Van Walle was ook in de vierde set niet te stuiten en de Belgen wonnen die set met 25-18.

  In de beslissende set leidde België snel met 10-5. Toch moest het vijf matchballen redden. Een blok van Verhees was beslissend op de tweede Belgische matchbal: 20-18.

  Depestele: "We hebben nog niks"

  België heeft een uitstekende start gemaakt in groep B. Na twee matchen en twee zeges staat het aan de leiding. "Dat is fijn uiteraard, maar daarmee heb je nog niks", zegt aanvoerder Frank Depestele op Sporza Radio.

  "De match tegen Nederland was een echte thriller. De inbreng van Van Walle en Claes halfweg hebben ons geholpen. Dat was een goeie ingreep van de coach. We hebben aan het langste eind getrokken."

  België speelt in Kortrijk en Depestele doet een oproep. "Ik hoop op een bomvolle zaal tegen Estland zondag. Het is eigenlijk jammer dat het zo zonnig is. Maar er is verkoeling in de zaal."

  Morgen om 18.30u speelt België tegen Estland de derde en laatste wedstrijd in dit eerste deel van de voorronde.

  In een groep met Nederland, Estland en Israël strijdt België om een plaats op het EK 2013 in Polen en Denemarken. Dit weekend spelen de vier landen in de Lange Munte in Kortrijk elk één keer tegen elkaar. Volgend weekend volgt deel twee in Estland.