• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Belgian Lions dicht bij EK na stunt tegen Finland

  Coach Casteels en de Belgian Lions mogen weer dromen van het EK.

  De Belgische basketbalmannen hebben van Finland gewonnen met 71-68. Als de Belgian Lions dinsdag de laatste match in Albanië winnen, dan mogen ze naar het EK volgend jaar in Slovenië.

  Tegen de Finnen begonnen de Lions voor eigen volk in de Lotto Arena in Antwerpen nochtans matig. 19-28 stond op het bord na het eerste quarter.

  Maar gaandeweg kwamen de Belgen, met een goeie Wen Mukubu (20 punten in totaal), terug. Bij de rust leidde België zelfs met 44-38.

  In het derde quarter diepten de Lions de kloof uit. De zege leek zeker. Maar de Finnen zetten in de laatste tien minuten een tandje bij. Plots stond het 62-68.

  Het EK leek heel ver weg voor de Belgian Lions, maar ze zetten de scheve situatie nog recht dankzij de punten van Mukubu (foto) en een belangrijke steal van De Zeeuw.

  Uiteindelijk won België na een spannende slotfase met 71-68. Een stevige revanche voor de opdoffer die de Lions eind vorige maand in Finland (97-60) kregen te verwerken.

  De laatste match is komende dinsdag in Albanië, dat vanavond van Polen verloor met 89-59. Als België die match wint, mag het naar het EK. Van elke voorrondegroep mogen de beste twee naar het EK, aangevuld met de vier beste derdes.