• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Zege en DL-eindwinst voor Kevin Borlée

  Kevin Borlée heeft de 400 meter én het eindklassement van de Diamond League gewonnen. Hij finishte in Brussel in 44"75, voor z'n broer Jonathan (45"02).

  Kevin Borlée deelde zijn wedstrijd goed in. Hij volgde Jonathan, die in de baan naast hem liep, en plaatste in de laatste rechte lijn zijn versnelling. Dankzij de zege springt Kevin Borlée over vice-olympisch kampioen Santos, die pas vierde werd, naar de eindzege en de 40.000 dollar in de Diamond League.

  "Ik ben zeer tevreden", zei hij. "Ik heb gewonnen en pakte ook de eindzege. Erg mooi om het seizoen af te sluiten."

  Elodie Ouedraogo heeft een punt achter haar carrière gezet met een zesde plaats op de 400 meter horden. De 31-jarige atlete finishte in 56"44, een seconde boven haar persoonlijk record (55"20) dat ze in Londen liep. "Nu is het tijd voor vakantie", zei ze.

  Hans Van Alphen eindigde achtste en laatste in het verspringen. De tienkamper sprong 7,40 meter ver. "Ik was vooraf tevreden met minstens 7,40 meter. Het is 7,40 meter geworden", zegt Van Alphenn die voor het eerst deelnam aan de Memorial.

  "Dat was al lang een droom van mij. Als tienkamper is dat niet vanzelfsprekend." De Rus Aleksandr Menkov won in Brussel met een sprong van 8,29 meter.

  Hellebaut wordt derde in het hoogspringen

  De Russin Svetlana Sjkolina heeft het hoogspringen gewonnen. De nummer drie van Londen ging als enige over twee meter. Olympisch kampioene Anna Tsjitsjerova werd tweede, Tia Hellebaut derde.

  Hellebaut begon foutloos op 1,85 meter en ging daarna ook vlot over 1,89 en 1,92 meter. 1,95 meter bleek te hoog gegrepen. "Ik had er iets meer van verwacht", vertelde Hellebaut. "Het was het einde van het seizoen. Dat zie je ook aan de andere resultaten."

  "Ik had dit seizoen erg graag 2 meter gesprongen. Ik doe er nog een jaar bij: hopelijk wordt het nog een mooi jaar."