• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Ouedraogo: "Hoop op een lach, geen traan"

  Om 20.05u loopt Elodie Ouedraogo met de 400 meter op de Van Damme Memorial haar laatste race. "Ik kijk uit naar de rust", zegt Ouedraogo.

  "De Olympische Spelen waren al heel emotioneel. Het zal op de Memorial niet anders zijn. Ik hoop dat ik niet zal huilen. Ik wil stoppen met een lach, niet met een traan", vertelt Ouedraogo (31) in Het Nieuwsblad.

  Ouedraogo won in 2008 olympisch zilver op de 4x100m. "Zonder de estafette had ik meer kunnen bereiken op de 400 meter horden. Maar ik zou de mooie momenten met het team niet willen opofferen. Het was uniek, op en naast de piste."

  "Ik wil nu even genieten van een leven zonder stress. En daarna? Ik droom van een winkel met sportschoenen."