• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Nibali zet Ronde van Padanie op zijn palmares

  Nibali volgt Ivan Basso op op de erelijst van de Ronde van Padanië (archief).

  Vincenzo Nibali (Liquigas) heeft in eigen land zijn vormpeil op weg naar het WK aangescherpt. In de Ronde van Padanië, een regio in Noord-Italië die strijdt voor onafhankelijkheid, kaapte Nibali de eindzege weg.

  De Ronde van Padanië was pas aan zijn tweede editie toe. Op de erelijst volgt Nibali zijn landgenoot Ivan Basso op. De Italiaan Nibali legde de basis voor zijn overwinning in de bergrit met aankomst op de Passo della Bocchetta. In de eindstand gaat hij twee renners van Androni vooraf.
   

  Eindstand

  01. Vincenzo Nibali (Ita)
  02. Riccardo Chiarini (Ita)
  03. Franco Pellizotti (Ita)