• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Hushovd sukkelde met virus en spierproblemen

  Voor Hushovd is dit seizoen er één om snel te vergeten.

  Thor Hushovd heeft te horen gekregen waarom hij dit seizoen ondermaats presteerde. Vier dagen testen in de Verenigde Staten brachten een virus en een spierontsteking aan het licht.

  "Na vier dagen testen kwamen we tot de conclusie dat Thor sukkelt met een postviraal syndroom dat tot een ontsteking van de spieren leidde. Zijn toestand is nu aan het verbeteren en hij zal er volgend seizoen opnieuw helemaal staan", zegt BMC-ploegdokter Max Testa.

  Hushovd zelf is blij dat er een diagnose is. "Eindelijk weet ik wat er aan de hand is. Het is een grote opluchting. Ik was alle vertrouwen kwijt. Nu weet ik dat ik volgend seizoen sterker kan terugkeren", zegt de ex-wereldkampioen.

  Hushovd zette dit seizoen zijn beste resultaat neer in Parijs-Nice, waar hij zevende werd. Daarna moest de 34-jarige Noor opgeven in de Ronde van Italië en moest hij verstek laten gaan voor de Tour en de olympische wegrit in Londen.

  Vanaf 1 oktober wil Hushovd weer voluit beginnen te trainen. "Tot dan rijd ik wat los en onderhoud ik mijn conditie."