• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Gilbert slaat opnieuw toe in de Vuelta

  Philippe Gilbert wint zijn tweede rit in deze Vuelta

  Philippe Gilbert heeft zijn tweede ritzege veroverd in de Vuelta. Hij was in de 19e rit de beste op een licht hellende aankomst. "Op dit soort aankomst ben ik moeilijk te kloppen", zegt Gilbert. Alberto Contador verloor enkele seconden, maar blijft leider.

  De aankomst in La Lastrilla was op het lijf geschreven van Gilbert. Op 800 meter van de streep plaatste de BMC-renner zijn indrukwekkende versnelling.

  Swift moest snel afhaken. Valverde en Rodriguez raakten niet meer in het wiel van Gilbert, die standhield tot op de streep. Eerder won Gilbert al de negende rit (naar Barcelona).

  Met zijn tweede ritzege van het seizoen lijkt de voormalige Belgische kampioen helemaal klaar voor het WK dat binnen twee weken plaatsvindt in het Nederlandse Valkenburg.

  Gilbert bedankte na afloop zijn BMC-ploegmaat Ballan. De Italiaan had in de laatste kilometers immers een groepje met Degenkolb, Flecha, Breschel en Roche tot de orde geroepen.

  Rodetruidrager Alberto Contador kon in de laatste meters niet mee met de besten en moest een drietal seconden prijsgeven. In de stand behoudt hij wel nog een comfortabele voorsprong van 1'35" op Alejandro Valverde.

  Gilbert: "Ik ben klaar voor het WK"

  "De laatste 800 meter heb ik alles gegeven", doet Philippe Gilbert het verhaal over zijn tweede ritzege. "Op zo'n aankomst ben ik moeilijk te kloppen."

  "Het was een hele lange sprint, dat is mijn specialiteit: gaan en blijven gaan. Ik zag even Swift zitten, maar ik wist dat hij mij niet zou kloppen. Valverde werd tweede, maar die moest al de hele Vuelta koersen. Toen hij in de bergen hard werkte, kon ik rusten."

  Gilbert moest dit seizoen door een weerbarstig vormpeil lang wachten op een overwinning. Met twee ritzeges in deze Vuelta reed hij met het WK in Valkenburg in het achterhoofd alle twijfels van zich af.

  "Het zijn twee mooie ritzeges. Deze overwinning geeft me enorm veel vertrouwen en motivatie voor het slot van het seizoen. Ik word beter en beter. Mijn voorbereiding verloopt perfect. Ik zal goed zijn op het WK."