• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Duiveluitdaging geslaagd: 500.000 dB naar Wales

  De Belgische fans hebben de voorbije dagen heel wat lawaai gemaakt.

  De fans van de Rode Duivels mogen zich op de borst kloppen, want ook de tweede Duiveluitdaging hebben ze tot een goed einde gebracht. Vanochtend vertrok een schip in Nieuwpoort om 528.406 decibel naar Wales te blazen.

  Jan Vertonghen had een paar weken geleden de Belgische supporters opgeroepen om met filmpjes 500.000 decibel te verzamelen voor de eerste twee WK-kwalificatiewedstrijden.

  "Duizenden supporters reageerden op de oproep met grappige, mooie, muzikale en vooral luidruchtige filmpjes", laat de bond weten. "Ook via de speciale "Rode Lijn" riepen, zongen en toeterden de fans naar hartenlust."

  Nu de Duiveluitdaging geslaagd is, leveren de Rode Duivels een "vette" tegenprestatie. Wat dat precies inhoudt, komen de fans op 11 september te weten, naar aanleiding van de thuismatch tegen Kroatië.