• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Wilmots: "Hebben lang op deze match gewacht"

  De Rode Duivels trainden donderdag in het Cardiff Stadium in Wales.

  De Rode Duivels zijn donderdagnamiddag aangekomen in Cardiff, waar ze vrijdag de eerste match in de WK-voorronde spelen tegen Wales. Bondscoach Marc Wilmots kijkt er naar uit en verklapte ook al dat Thibaut Courtois tussen de palen zal staan.

  "We hebben lang op deze wedstrijd gewacht", zegt Wilmots. "We krijgen twee moeilijke wedstrijden in vier dagen, maar de voorbereiding is relatief goed verlopen. Nu komen we in de zone van de waarheid: iedereen staat scherp en wil een goed resultaat."

  "Mijn ploeg weet nog niet hoe we gaan spelen. Dat vertel ik hen vrijdagnamiddag pas, zodat iedereen scherp blijft. Ik heb al bepaalde strategieën in mijn hoofd, maar kan niet alles voorzien.

  Een goeie start in de voorronde zou een verademing zijn tegenover het verleden, waarin België vroeg moest achtervolgen. "Ik heb liever 6 op 6 dan 0 op 6, maar 4 op 6 is een goeie start", vindt de bondscoach.

  "De trainingen geven een goed gevoel, maar ik ben ook niet van gisteren. Het is niet omdat alles vlot loopt dat je eens geen offday in een wedstrijd kunt hebben, al ga ik daar nu natuurlijk niet vanuit."

  Wat verwacht de coach van Wales? "Kort op de bal, af en toe een lange bal, infiltraties van Bale en Ramsey. Het zal oorlog zijn, simpel. Bij België wil ik compact spel, veel coaching en inzet."

  Courtois staat vrijdag tussen de palen

  Marc Wilmots mag dan weinig lossen over de elf spelers die vrijdagavond om 20.45u aan de aftrap komen, het is wel al zeker dat Thibaut Courtois in doel staat. Courtois speelde drie oefeninterlands voor België (tegen Frankrijk, Montenegro en Nederland), Wales wordt zijn eerste duel met inzet.