• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Niels Albert droomt van Rio 2016

  De wereldkampioen in het veld reed nog niet veel met de mountainbike.

  Treedt Niels Albert in de sporen van Sven Nys en rijdt hij in 2016 ook de olympische mountainbikerit in Rio? De wereldkampioen veldrijden overweegt alvast een poging om zich te plaatsen.

  De olympische sportzomer inspireerde Albert. "Het idee begon te broeien tijdens de Spelen in Londen. Het moet fantastisch zijn om dat als topsporter een keer mee te maken."

  "En aangezien het veldrijden weinig kans heeft een olympische discipline te worden, zal het met de mountainbike moeten", zegt hij in Het Laatste Nieuws.

  "Ik ben 26, dus Rio is wellicht het ideale moment. Maar ik heb nog wat tijd om definitief te beslissen."

  Niels Albert beseft wel dat het niet makkelijk zal worden om met een mountainbike op de Spelen te staan. "Tot nu toe reed ik met de mountainbike alleen twee strandraces en een paar toertochten met vrienden."

  Nys: "Hard werken aan zijn techniek"

  Sven Nys, die zowel in Peking 2008 als Londen 2012 (foto) meedeed aan de Olympische Spelen, vindt dat Albert zijn idee moet uitvoeren. "Niels kan klimmen en heeft een grote motor", somt hij de nodige kwaliteiten op van zijn collega.

  "Maar hij mag niet te lang talmen, want hij zal hard moeten werken aan zijn techniek. Dat was lang ook mijn zwakke punt."