• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Collin: "Veel vertrouwen in dat we ons plaatsen"

  Net voor het vertrek naar Wales sprak Sporza met Philippe Collin, de voorzitter van de Technische Commissie van de Voetbalbond. Collin ziet het helemaal zitten met deze generatie Rode Duivels.

  "Ik heb er zeer veel vertrouwen in dat de Rode Duivels zich voor het WK 2014 zullen kwalificeren", zegt Collin. "Waarom? Omdat we over een brede kern aan spelers beschikken: 20 tot 25 jongens. En dat heb je nodig in een voorronde. De spelers hebben meer ervaring en zullen over twee jaar top zijn, net op het moment dat het WK aan de gang is."

  "Maar we moeten wel met de voetjes op de grond blijven. Er kan altijd iets gebeuren, ook in deze eerste matchen."

  Collin is vooral op zijn hoede voor Kroatië, dat dinsdag naar Brussel komt. "Kroatië staat negende op de FIFA-ranglijst, dat is dus een groot land", zegt hij.

  "Maar nogmaals: ik geloof er echt in. Vlamingen en Walen: iedereen staat achter deze ploeg. De spelers komen niet voor het geld, maar om de eer van het land te verdedigen. Ze komen graag en voelen zich Belg, dat voel je gewoon."

  "Ik zag twee trainingen in de aanloop naar Wales en het niveau lag zeer hoog. We zijn goed bezig, echt. Marc Wilmots ook. Er is een eenheid gecreëerd tussen de spelersgroep en technische staf."