• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bolt: "Snelle tijd in Brussel is niet moeilijk"

  Usain Bolt sluit vrijdag zijn seizoen af met de Van Damme Memorial. Hij wil nog één keer vlammen. Bolt loopt de 100 meter en mikt op het meetingrecord. Dat staat sinds 2011 met 9"76 op zijn naam.

  "Ik ben mentaal moe, maar op de snelle piste in Brussel zal het niet moeilijk zijn om een snelle chrono te lopen. Het zou leuk zijn om 9"75 te lopen. Dat zou een mooi einde van het seizoen zijn", zegt de Jamaicaan.

  Na vrijdag heeft Bolt vijf weken vakantie. In 2013 wil hij zijn wereldrecords aanscherpen. "Zeker op de 200 meter zal ik proberen om onder mijn 19"19 te duiken. Ik kijk niet uit naar de trainingen."

  Usain Bolt gaat in Brussel het duel met zijn landgenoot en trainingsmakker Yohan Blake uit de weg. Blake valt op de 200 meter het wereldrecord aan. In 2011 liep Blake 19"26 in Brussel. "Dat was een superrace, iedereen herinnert zich die wedstrijd nog", zegt Bolt. "Ik vind het trouwens niet erg om de aandacht te delen met hem, dat geeft minder stress."

  In 2013 wil Bolt zich wat meer kunnen ontspannen met voetbal. "Ik speel heel wat matchen voor een goed doel in mijn thuisland", zegt Bolt. "Volgend jaar zal ik daar weer meer tijd voor hebben. Ik hoorde dat Manchester United-coach Alex Ferguson me wil laten meespelen tegen de legendes van Real Madrid. Ik hoop dat ik op het veld zal staan."