• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bolshakova springt met stressfractuur

  Coach: "Die stressfractuur is geen excuus voor de Spelen, maar een deel van de verklaring."

  Svetlana Bolshakova is geblesseerd, maar ze wil toch graag voor het publiek in Brussel hink-stap-springen. Ze heeft last van een stressfractuur in een ruggenwervel die opnieuw opspeelt.

  Ondanks de blessure kreeg Bolshakova groen licht van de dokters. "Als ze nog een maand voortdeed, hadden ze het haar afgeraden", zegt haar coach Michel Boels in Het Nieuwsblad. "Maar één wedstrijd, op een goede piste, hebben ze haar niet verboden."

  "We weten nu waarom ze de prestatie van Lokeren, waar ze meteen de internationale limiet  sprong voor Londen, niet meer kon evenaren. Ze sukkelde er al langer mee. Dat is geen excuus voor haar Spelen, maar wel een deel van de verklaring."

  Bolshakova slaagde er in Londen niet in om de finale te bereiken.