• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Baeyens: "Goed gevoel over de EK-voorronde"

  Voor de nationale volleybalploeg begint vrijdag de voorronde van het EK 2013. Israël, Nederland en Estland zijn de drie opponenten in een toernooi in Kortrijk. Bondscoach Dominque Baeyens blikt vooruit.

  "Ik ben tevreden over onze voorbereiding", zegt Baeyens aan Sporza. "We hebben al onze matchen gewonnen, dat geeft een goed gevoel. Anderzijds hadden de tegenstanders misschien iets sterker mogen zijn. Ik betreur dat we niet heel diep zijn moeten gaan."

  "Als coach heb je wel eens graag dat je team in de voorbereiding serieus onder druk komt te staan. Maar goed, iedereen heeft kunnen spelen en staat scherp."

  De poule van de Belgen is geen lachertje, maar eerste tegenstander Israël is op papier zeker wel een haalbare kaart.

  "Er gaat in de spelersgroep al heel veel aandacht naar onze tweede match, tegen Nederland. Maar die fout mogen we niet maken. We moeten heel geconcentreerd zijn voor Israël en dat zal ook wel het geval zijn, want we hunkeren naar de start van deze competitie."

  "Dat we de ambitie uitspreken om onze drie matchen te winnen, is niet meer dan normaal. Maar of het zo zal zijn, is een ander paar mouwen. Nederland en Estland zijn echt kwade tegenstanders."