• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Abbas Bayat maakt ruimte voor ex-bodybuilder

  Fabien Debecq is de nieuwe sterke man bij Charleroi.

  Charleroi krijgt een nieuw gezicht. Voorzitter Abbas Bayat verlaat de club en laat de stoel van voorzitter over aan Fabien Debecq, ex-bodybuilder en lokale zakenman.

  Abbas Bayat stond 12 jaar aan het roer bij Charleroi. Zijn regeerperiode stond garant voor heel veel tumult. Zowel binnen de club en met de Charleroi-supporters als in de Pro League en de KBVB kwam het meer dan eens tot een conflict.

  Bayats neef Mehdi blijft wel in Charleroi. Hij ging op zoek naar een investeerder en vond Fabien Debecq. De 48-jarige Debecq is ex-bodybuilder en werd later rijk in die wereld. Hij bezit ook fitnessclubs.

  Naar verluidt legde Debecq tussen de 5 en 6 miljoen euro op tafel voor de aandelen van Abbas Bayat. In de nieuwe structuur van Charleroi is Debecq voorzitter en Mehdi Bayat gedelegeerd bestuurder.

  De nieuwe bestuurstop wil opnieuw voor "vertrouwen en stabiliteit" zorgen bij Charleroi. "En we willen de supporters hoop en plezier bezorgen."

  Debecq: "Ik wil een voorzitter zijn die beschikbaar is voor de spelers en luistert. Naar spelers, trainers en supporters. Anderzijds zal ik niet naar de kleedkamer gaan tijdens de rust of zeggen hoe de ploeg moet spelen."