• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vermaelen: "Teleurgesteld met minder dan 6 op 6"

  Thomas Vermaelen krijgt richtlijnen van bondscoach Marc Wilmots.

  Thomas Vermaelen gaat voluit voor overwinningen tegen Wales en Kroatië. "Ik heb echt het gevoel dat deze groep zeges tegen die tegenstanders in zich heeft", zegt de Rode Duivel. En Steven Defour heeft het de bondscoach "moeilijk gemaakt".

  Thomas Vermaelen vormt in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Wales en Kroatië samen met kapitein Vincent Kompany zo goed als zeker het hart van de Belgische defensie. De verdediger van Arsenal gaat voluit voor overwinningen.

  "Ik heb vertrouwen in een goede afloop en zal persoonlijk dan ook teleurgesteld zijn als we geen zes op zes halen tegen Wales en Kroatië", zegt Vermaelen.

  "Ik heb echt het gevoel dat deze groep zeges tegen die tegenstanders in zich heeft. Een goede start van een kwalificatiecampagne is ook bijzonder belangrijk, bij goede resultaten haal je zo meteen de nodige druk van de ketel."

  "Het wordt sowieso niet makkelijk, we zullen allemaal top moeten zijn. We hebben een groep met veel kwaliteiten, nu is het aan ons om dat ook op het veld te laten zien."

  Defour: "Heb het Wilmots moeilijk gemaakt"

  Steven Defour zette in de oefentinterland tegen Nederland een sterke prestatie neer, maar is met de terugkeer van Marouane Fellaini niet zeker van zijn plaats.

  "Vanaf donderdag beginnen we tactisch te trainen. We zullen dan wel zien wie er aan de aftrap zal staan. Ik denk in elk geval dat ik het de bondscoach niet makkelijk gemaakt heb", zegt Defour.

  "Wat we weten over Wales? Niet zoveel. Alleen dat ze enkele jongens hebben die het verschil kunnen maken."

  "Maar ik vind dat wij van onze eigen sterkte moeten uitgaan. We hebben veel respect, maar hoeven van weinig ploegen bang te zijn."