• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Verhaegen eist 3.750 euro voor Hitlerposter

  Jos Verhaegen is de oud-voorzitter van Germinal Beerschot en Germinal Ekeren.

  Op 10 oktober weet oud-Germinal Beerschot-voorzitter Jos Verhaegen of hij een schadevergoeding krijgt van een man die hem had afgebeeld als Adolf Hitler.

  De affiche werd in 2010 gemaakt, toen een deel van de Beerschot-fans het beleid van Jos Verhaegen op de korrel nam. Een minderjarige bewerkte een poster van de film "Der Untergang" en verving Hitler door Verhaegen. De ex-voorzitter wil 3.750 euro schadevergoeding.

  De minderjarige wordt niet vervolgd, een 26-jarige man uit Brasschaat die de affiche verspreidde wél. Hij excuseerde zich bij Verhaegen, die de schadevergoeding aan een goed doel wil schenken. Het gaat hem niet om het geld, maar om het principe. Op 10 oktober velt de rechtbank een vonnis.