• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Bernd Thijs staat zes tot acht weken aan de kant

  Bernd Thijs blesseert zich na amper een halfuur in de match tegen Charleroi.

  AA Gent moet Bernd Thijs weer zes tot acht weken missen. De verdedigende middenvelder blesseerde zich zaterdag na een halfuur tegen Charleroi. Dat was nog maar zijn tweede competitiematch van het seizoen.

  Een enkelblessure hield Bernd Thijs in het begin van dit seizoen van de velden. Nu is het gewricht tussen zijn kuit- en scheenbeen geraakt, maar ook de ligamenten én - heel licht - de voorste kruisband van zijn knie.

  Rust, stabilisatieoefeningen en inspuitingen moeten Thijs weer fit krijgen. AA Gent-manager Michel Louwagie betreurt de nieuwe blessure in Het Laatste Nieuws: "Want een goeie Thijs is onvervangbaar."

  "Gelukkig ligt de competitie nu even stil en zijn er in oktober weer WK-kwalificatieduels. Hopelijk is hij na die tweede onderbreking weer fit."

  "Intussen moeten we verder. Met Marcel Gecov hebben we iemand voor die positie aangetrokken en ook N'Diaye en Van Der Bruggen kunnen er spelen."

  N'Diaye blijft tot 2016 bij AA Gent

  AA Gent heeft gisteren het contract van Mamoutou N'Diaye met twee seizoenen verlengd. De Malinese middenvelder van 22 jaar ligt zo tot juni 2016 vast in het Ottenstadion.