• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Vertonghen: "Doe m'n best als linksachter"

  Jan Vertonghen heeft dinsdag een eerste keer meegetraind met de Rode Duivels, in de voorbereiding op Wales en Kroatië. Maandag nam hij nog de Nederlandse Gouden Schoen in ontvangst.

  "Het was een mooie afsluiter van mijn periode in Nederland", zegt Vertonghen, die Ajax ruilde voor Tottenham en zijn prijs opdroeg aan zijn overleden vader. "Mijn moeder reikte me de prijs uit, op het podium kreeg ik het even moeilijk."

  "Ik kreeg ook nog veel complimenten van de Nederlanders na onze gewonnen oefeninterland van vorige maand. Het respect daar voor de Rode Duivels is groot, net als in Engeland."

  Bij de nationale ploeg heeft Jan Vertonghen zich neergelegd bij een plaats als linksachter. "Ik speelde daar de voorbije matchen", zegt de verdediger.

  "En de bondscoach heeft zo ongeveer duidelijk gemaakt wie zijn centraal duo is. Ze doen het ook fantastisch. En bij de nationale ploeg mag je tevreden zijn dat je speelt. Ik zal de positie van linksachter zo goed mogelijk invullen."

  In Wales krijgt Vertonghen mogelijk te maken met Gareth Bale, zijn ploegmaat bij Tottenham. "Het is een superspeler en een goeie gast. We hebben al grappen gemaakt over de interland."