• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Spionagezaak kost Inter een miljoen euro

  Vieri (39) stopte in 2009 met voetballen.

  Privédetectives en afluisterpraktijken. Dat waren Christian Vieri's deel toen hij bij Inter speelde. De club en Telecom Italia moeten de ex-voetballer een miljoen euro schadevergoeding betalen.

  Ex-spits Christian Vieri voetbalde tussen 1999 en 2005 voor Inter. Inter had in die periode niet zo veel vertrouwen in de levenswandel van Vieri en liet hem schaduwen.

  Zo stuurde de club privédetectives op hem af en werd zijn telefoon lang afgeluisterd. Toen Vieri lucht kreeg van de zaak, verzeilde hij naar eigen zeggen in een depressie en had hij lange tijd slaapstoornissen.

  Vieri sleepte Inter en Telecom Italia voor de rechter en eiste maar liefst 21 miljoen euro schadevergoeding. De rechter in Milaan gaf de 39-jarige ex-voetballer gelijk. 21 miljoen kreeg Vieri evenwel niet, wel 1 miljoen euro.

  Vieri speelde in zijn lange carrière niet alleen voor Inter. Ook voor Juventus, Lazio en Atletico Madrid maakte hij goals. Hij kam 49 keer uit voor Italië. In 2009 zette hij een punt achter zijn carrière.