• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Pandza: "9 maanden out met gescheurde kruisband"

  "Ik dacht dat het niet zo erg was. Ik was 5 minuten van de wereld na het nieuws."

  Het zit Boris Pandza niet mee dit seizoen. Meer nog: het seizoen van de Bosnische verdediger van KV Mechelen zit er wellicht op, nadat hij zaterdag door zijn knie was gezakt tegen Beerschot.

  Gisteren kreeg Pandza het zware verdict te horen van de teamarts. "Voorste kruisband van mijn linkerknie gescheurd, een operatie en negen maanden revalideren."

  "Toen ik het hoorde, zat ik 5 minuten in een andere wereld, zo hard kwam het nieuws aan", zegt hij in Gazet van Antwerpen.

  Eerder dit seizoen leek Pandza van Arsenal Kiev, maar de Oekraïense club kon geen bankgarantie voorleggen. "Eerst dat en nu dit. Dit zijn echt de meest verschrikkelijke weken uit mijn carrière geweest", zegt Pandza, die vorig seizoen tot een sterkhouder uitgroeide in Mechelen.

  "Ik voelde zaterdag wel dat er iets mis was, maar ik dacht dat het niet zo erg was en ben weer het veld opgelopen. Ik heb het letsel wel niet erger gemaakt."

  "Ik dacht dat mijn meniscus geraakt was en ik een paar weken out zou zijn. Dit is echt het slechts mogelijke scenario dat ik me had kunnen inbeelden."

  "Gelukkig ben ik nog maar 25 en heb ik nog vele jaren voor de boeg. Ik wil positief blijven denken en zal deze uitdaging overwinnen."