• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  George pakt weer goud op Paralympische Spelen

  Michèle George won na de opgelegde kür ook de vrije kür.

  Amazone Michèle George heeft een tweede goud veroverd op de Paralympische Spelen in Londen. Met Rainman was ze de beste in de Freestyle, zondag pakte ze ook al de titel in de individuele opgelegde dressuurproef.

  In de Freestyle mag een sporter zelf bewegingen en muziek kiezen, noem het maar de vrije kür in de dressuur. De 38-jarige George won voor de Britse favoriete Sophie Wells en de Nederlander Frank Hosmar.

  Daarmee was het podium helemaal hetzelfde als dat van zondag, bij de opgelegde kür.

  George kwam als eerste van de topfavorieten in actie en zette die met 82.100 punten onder druk. Wells kwam nog dicht (81.150), maar de uitgesproken thuisfavoriete moet weer vrede nemen met zilver. Hosmar was op afstand derde (78.600).

  George lijdt aan hemiplegie (halfzijdige verlamming) en komt uit in graad 4, voor ruiters met de kleinste beperkingen.

  Er deden nog twee Belgen mee in de Freestyle: Ciska Vermeulen eindigde met Whooney Tunes vijfde, Ulricke Dekeyzer was met Cleverboy van d'Abel negende.

  George: "Dit zal ik nooit vergeten"

  Michèle George was uiteraard in de wolken met haar tweede titel. "Dit is ongelooflijk én een geweldige ervaring om nooit te vergeten!"

  "Ik ben meer dan trots, gezien het moeilijke parcours dat ik met mijn paard heb afgelegd. Rainman is een zeer moeilijk paard om mee samen te werken. Ik heb erg veel karakter moeten tonen om met hem door te gaan. Maar het talent is gelukkig komen bovendrijven op het juiste moment. Ik ben blij dat ik heb doorgezet."

  Tot slot uitte onze landgenote haar dank. "Iedereen die mij achter de schermen geholpen heeft, wil ik enorm bedanken. Zonder hen had ik dit nooit kunnen klaarspelen."

  Uitslag Freestyle:

  1. Michèle George (Rainman) - 82.100 punten
  2. Sophie Wells (GBr/Pinocchio) - 81.150
  3. Frank Hosmar (Ned/Alphaville) - 78.600
  5. Ciska Vermeulen (Whooney Tunes) - 75.000
  9. Ulricke Dekeyzer (Cleverboy van d'Abel) - 69.550