• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  D'Ambrosio rijdt in Monza: "Enorme uitdaging"

  Jérôme D'Ambrosio rijdt volgend weekend de Grote Prijs van Italië. Dat heeft het Lotusteam dinsdag bevestigd. "Ik wil deze kans met beide handen grijpen", zegt hij.

  D'Ambrosio neemt bij Lotus het stuur over van Romain Grosjean, die één race geschorst is. De Fransman veroorzaakte vorig weekend een grote crash in de Grote Prijs van België.

  D'Ambrosio is reserverijder bij Lotus. Zondag rijdt de Belg op het circuit van Monza zijn eerste GP van het seizoen. "Ik kan niet wachten. Deze kans wil ik met beide handen grijpen. Ik wil het team bedanken voor het vertrouwen door punten te pakken", zegt D'Ambrosio.

  Jérôme D'Ambrosio heeft amper minuten achter het stuur van de Lotus mogen maken dit seizoen. Hij wordt dus echt in het diepe gesmeten. "Het wordt een enorme uitdaging", zegt D'Ambrosio.

  "Uiteraard wordt het moeilijk, maar ik word omringd door een team dat ik al een heel jaar ken. Ik zal wel veel tijd in de simulator doorbrengen om zo snel mogelijk op de hoogte te raken van de procedures. Ik moet ook veel praten met de ingenieurs, maar dat doe ik graag. Je mag niet vergeten dat ik vorig jaar alles gereden heb. Ik weet dus welke drukte de komende dagen op mij afkomt."

  D'Ambrosio's laatste ervaring op het circuit van Monza was geen succes: hij viel al tijdens de formatie uit. "Dan denk ik liever terug aan mijn laatste keer dat ik hier was in de GP2. Toen heb ik het podium gehaald. Het is een erg veeleisend circuit, helemaal anders dan het gros van de omlopen. Bovendien is de sfeer in Monza altijd speciaal."