• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  Axel Witsel: "Het was Zenit of niets"

  Axel Witsel begroet de vader van Vincent Kompany op de training van de Rode Duivels.

  0 / 0

  Axel Witsel begroet de vader van Vincent Kompany op de training van de Rode Duivels.

  Axel Witsel heeft voor het eerst meegetraind met de Rode Duivels als speler van de Russische kampioen Zenit Sint-Petersburg. "Maandag was een lange dag, maar op het einde heb ik wat ik wou", zegt de 23-jarige middenvelder.

  Axel Witsel mocht een dag later aansluiten bij de Rode Duivels. Maandag rondde de middenvelder zijn transfer van Benfica naar Zenit Sint-Petersburg af.

  "Het was een lange dag, maar op het einde heb ik wat ik wou", zegt Witsel.

  "De voorzitter van Benfica heeft nog alles gedaan om me te houden en bood me een verbeterd contract aan. Maar ik wou voor mezelf een nieuw avontuur."

  Hoewel hij deze zomer bij onder meer Real Madrid en enkele Engelse clubs geciteerd werd, was Zenit volgens Witsel de enige ploeg die concreet was.

  "Het was Zenit of niets. De laatste keer bij de Rode Duivels had ik er met Nicolas Lombaerts over gesproken. Het is een club met ambitie. En de Russische competitie is zeker niet minder dan de Portugese."

  "Niet aan mij te zeggen hoeveel ik waard ben"

  Zenit telde 40 miljoen euro neer voor Axel Witsel, wat hem samen met Eden Hazard de duurste Belg ooit maakt. "Daar heb ik met Eden niet over gesproken", zegt Witsel. "Maar het is niet aan mij om te zeggen hoeveel ik waard ben."