• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Zenit is écht een stap vooruit"

  Witsel kwam maandagavond aan in het hotel van de Rode Duivels.

  Samen met Eden Hazard is Axel Witsel nu de duurste Belgische voetballer uit de geschiedenis. "Hij tekende met volle goesting in Rusland", zegt zijn vader. Ook Standard vaart wel bij de transfer van 40 miljoen euro.

  Axel Witsel zal bij Zenit een veelvoud verdienen van wat hij  bij Benfica kreeg. Meer dan 3 miljoen euro per jaar wordt gefluisterd. "Maar voor het geld deed hij het niet", zegt zijn vader Thierry in Het Laatste Nieuws.

  "Axels beslissing was puur sportief. Met de Russische internationals en de transfer van Hulk (voor 50 miljoen euro weggeplukt bij Porto, red) is Zenit écht een stap vooruit. Axel heeft in Rusland getekend met volle goesting."

  Witsel werd de voorbije weken ook gelinkt aan Engelse en Spaanse topclubs. Thierry Witsel zegt dat er nooit sprake is geweest van een ernstig contact. Zenit kwam midden augustus een eerste keer aankloppen.

  Ook Standard vaart wel bij de transfer, want het strijkt meer dan twee miljoen euro opleidingsvergoeding op. Witsel (23) is een jeugdproduct van Standard, waar hij van 1999 tot 2011 speelde. Benfica kocht hem vorig seizoen voor 8 miljoen euro weg in Luik.

  Wilmots: "Axel vroeg me advies"

  Witsel werkt vandaag zijn eerste training af bij de Rode Duivels. Bondscoach Marc Wilmots had Witsel de toestemming gegeven om pas maandagavond aan te sluiten. Wat ook gebeurde.

  Verrast was Wilmots niet dat Witsel met de vraag op de proppen kwam. "Al bij de de vorige interland tegen Nederland had Axel mij over de interesse van Zenit gesproken. Hij vroeg me om advies."

  "Wat ik vind van zijn beslissing? Het is Axels keuze. Ik hoef daar geen mening over te hebben. Ik ben in elk geval niet bang dat de transfer hem in de war brengt voor de matchen tegen Wales en Kroatië. Axel is een topprof."