• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  "Tom Boonen zal klaar zijn voor het WK"

  Tom Boonen rijdt morgen de Memorial van Steenbergen in eigen streek niet.

  Tom Boonen rijdt nog twee koersen voor het WK: nu zaterdag Parijs-Brussel en woensdag 12 september de Grote Prijs van Wallonië. Morgen geen Memorial Van Steenbergen dus voor de Belgische kampioen.

  De provinciale eregouverneur Camille Paulus probeerde via ploegleider Wilfried Peeters het uithangbord van Omega Pharma-Quick Step nog in Aartselaar te laten sprinten tegen Greipel, Kittel, Freire, Bos en Guardini, maar vergeefs.

  "Tom had de Memorial in eigen streek graag gereden, maar moet met spijt in het hart afmelden", zegt Peeters (foto) in Het Laatste Nieuws.

  "Met de World Ports Classic en de GP Jef Scherens heeft Tom een intensieve driedaagse achter de rug. Hij wil deze week een
  zware trainingsweek inbouwen. Daar past de Memorial helaas niet in. Met de geaccidenteerde omlopen van Parijs-Brussel en de GP van Wallonië nog in de benen zal hij definitief klaar zijn voor het WK."

  Boonen heeft van het WK in Valkenburg, in Nederlands Limburg, een hoofddoel gemaakt. Op 16 september is er de eerste wereldtitelstrijd ploegenchrono en op 23 september de wegrit voor de mannen.