• home
 • video
 • pas verschenen
 • win!
 • quiz & opvallend

  De Gendt strandt op tweede plek op Cuitu Nigru

  Cataldo wint, De Gendt wordt enkele seconden later tweede.

  Thomas De Gendt is er net niet in geslaagd om na een bergrit in de Giro er ook eentje in de Vuelta te winnen. Op de steilste slotstukken van de Cuitu Nigru moest hij Dario Cataldo lossen.

  Met 15 minuten voorsprong konden De Gendt en Cataldo op hun twee oren slapen: de winnaar zat vooraan. Helaas voor De Gendt had de Cuitu Nigru het zwaarste voor de laatste twee kilometer bewaard. Op de stukken van meer dan 20 procent kon hij Cataldo (Omega Pharma) niet volgen.

  In het peloton kwam de top drie uit de stand in de finale weer bovendrijven. Contador snokte en sleurde als een bezetene, maar Rodriguez week van geen vin.

  Thomas De Gendt reageerde sportief op zijn tweede plaats. "Ik voelde mij erg goed en wou graag winnen, maar blijkbaar was Cataldo nog net iets beter."

  "We hadden afgesproken dat we elkaar niet kapot zouden rijden, zodat we zeker eerste en tweede zouden worden. Die laatste kilometers waren wel bijzonder steil. Ik keek de hele tijd naar mijn kilometerteller en die kwam niet boven de 10 km/u. Het was op op het einde."

  "Ik vind dat mijn Vuelta al redelijk geslaagd is (De Gendt zat derde keer in een ontsnapping). Maar er zijn nog vijf ritten waaronder twee bergritten. Ik wil mij nog zeker eens tonen", belooft De Gendt.